Dreamliner Blog

Zon, zee, strand en cultuur vind je in Tunesië

Tunesië is een vakantieland dat steeds meer in schwung is bij Europese toeristen. Het land staat met een been in het oosten en met het andere been in het westen, waardoor je er naast een fijne vakantie, ook kunt onderdompelen in de oosterse cultuur. Er is genoeg te beleven in Tunesië. Natuurlijk zijn er volop tochten te boeken met een kameel door de woestijn, maar als je een meer avontuurlijke vakantie wilt, kun je ook met een heteluchtballon over diezelfde woestijn vliegen.

Bijzondere plaatsen om te bezoeken zijn de grotten van Matmata of  de heilige stad Kairouan. Kairouan is een van de belangrijkste heilige steden in de islam en in de stad staat de Uqba Moskee, een moskee die met een afmeting van maar liefst 9000 vierkante meter tot een van de grootste gebedshuizen ter wereld gerekend kan worden. Niet voor niets heeft Kairouan een plaatsje gekregen op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Breng je vakantie door in Enfidha

De Tunesische plaats Enfidha, ook wel bekend als Dar-el-Bey, is een stad in noordoosten van Tunesië en wordt door veel toeristen bezocht die op weg zijn naar Takrouna. Toch is Edfindha zelf ook zeker de moeite waard. Zo kun je op zo’n acht kilometer van de stad het eeuwenoude ruïne Uppenna bezoeken. Ooit was Uppenna het middelpunt van het geloof, waar christenen leefden. Vandaag de dag vind je er de overblijfselen van de kerk en het fort dat erbij hoorde.

Besluit je iets verder te willen reizen, dan kun je een tochtje maken naar Takrouna. Deze plaats is nog maar een van de weinige plekken waar de Berbers wonen. In het museum in de binnenstad kun je terecht voor allemaal informatie over de plaats en de geschiedenis van Takrouna en de omgeving.

Of met de 787 Dreamliner op reis

Binnen het Caribisch gebied vliegt de 787 voor Tuifly naar verschillende bestemmingen zoals de ABC-eilanden, Cuba en Jamaica, maar ook naar de Dominicaanse Republiek en het Mexicaanse Cancun. Elk van deze bestemmingen heeft zo zijn eigen charmes, maar als je op zoek bent naar zon, zee, strand in combinatie met heerlijke temperaturen en bijzondere culturele ontdekkingen, dan zit je in Zuid-Amerika natuurlijk goed.

Interessant....