Met de Dreamliner naar Florida

De 787 vliegt niet alleen op bestemmingen in de Cariben, maar doet ook de Amerikaanse staat Florida aan.

Je kunt met Tui Fly een Ticket naar Florida boeken en vliegen naar Miami en Orlando.

Met de Dreamliner naar Florida en de hand schudden van Donald Duck en Mickey Mouse

Wie Orlando, Florida denkt, denkt aan Disneyland. In Orlando staat het originele Disneyland, de blauwdruk voor de latere parken, onder andere in Parijs. Wat mag je niet missen als je naar Disneyland in Orlando gaat? Hier een top vijf van attracties die absoluut het bezoeken waard zijn (om uiteenlopende redenen):

1]De drie bergen van Disney

Bezoek je het park in Orlando, dan ben je bijna verplicht om de hattrick te scoren en ‘Splash Mountain’, ‘Big Thunder Mountain Railroad’ en ‘Space Mountain’ van je scorekaart voor attracties af te vinken. Deze drie bergen zijn wel te beschouwen als de fundatie waarop het amusementspark in Florida is gebouwd. Houd wel rekening met een lange wachtrij. Soms is het mogelijk om een speciale tickets (bij) te boeken, waarmee je de wachtrijen omzeilt.

2]Pirates of the Caribbean

Net als de gelijknamige filmreeks scoort de attractie ‘Pirates of the Caribbean’ in het park ook goed bij de verschillende bezoekers die dagelijks in drommen het park bezoeken. Interessant detail aan deze attractie is dat het een van de laatste bijdragen aan het park was van Walt Disney zelf.

3]Het spookhuis ‘Haunted Mansion’

Natuurlijk laat je je met liefde de stuipen op het lijf jagen in de ‘Haunted Mansion’, het spookhuis dat in het Magic Kingdom te vinden is. Er wordt veelvuldig gebruikgemaakt van de beste special effects, dus kijk niet raar op als je inderdaad een paar keer behoorlijk uit je stoel springt van schrik tijdens deze attractie.

4]Zelf snoep maken met Goofy

Snoep en pretparken zijn net zo met elkaar verbonden als Mickey Mouse en Mini Mouse. Of als Donald en Katrien Duck. In Disneyland Orlando kun je bij Goofy in de leer om zelf snoep te maken. Dit doe je bij Goofy’s Candy Company. Reken er wel op dat je voor de verschillende variaties op het menu een behoorlijke prijs moet betalen.

5]Knallend het park uit

Wat je zeker niet mag missen tijdens een bezoek aan het Amerikaanse Disneyland, is de vuurwerkshow tegen sluitingstijd van het park. Deze show, ‘Wishes’ genaamd, is een geweldige combinatie van vuurwerk en lichteffecten en moet je echt meemaken. Je vindt ‘Wishes’ bij het kasteel van Assepoester

Salsa dansen en cocktails drinken in Miami

De andere bestemming in Florida waar je naartoe kunt vliegen, is Miami. De stad die bekend staat op de rijke, Latijns-Amerikaanse cultuur, de Art-Deco architectuur en natuurlijk de Salsa. Miami bruist van de energie en je kunt er volop genieten van al het moois van zowel Noord-Amerika als Zuid-Amerika. De beide delen van het continent lijken samen te komen in deze stad aan de zee.

Ball & Chain

Ga je naar Miami, dan ben je bijna verplicht om je een avondje onder te dompelen in de salsa. Deze zwoele, Latijns-Amerikaanse dans kun je onder andere dansen in Ball & Chain, een bekende club in Miami die al stamt uit de jaren 1930 en waar muzieklegendes als Count Basie en Billie Holiday vroeger nog hebben opgetreden. Elke dinsdagavond zijn er in Ball & Chain gratis salsalessen. Even bijkomen doe je aan de rand van de dansvloer, natuurlijk met een mojito in je hand.

LIV Miami

Naast Ball & Chain heb je in Miami ook nog ‘LIV’. Deze bekende club is vaak te zien op tv en wordt veel genoemd raps van bekende artiesten als Drake en Kanye West. LIV is gesitueerd in het hotel ‘Fontainebleau’. Dit hotel kwam voor in de James Bond film ‘Goldfinger’. LIV is naast een club voor hiphop, ook een club voor dancemuziek. Als je geluk hebt, draait er op de avond dat jij gaat stappen misschien wel een DJ. En dan moet je niet denken aan een simpele plaatjesdraaier, maar aan iemand zoals Laidback Luke, iemand zoals Afrojack of misschien zelfs wel een DJ zoals Martin Garrix achter de draaitafel. Let wel even op waar je loopt. Het kan zo zijn dat je tegen een bodyguard van Kim Kardashian oploopt. Zij is namelijk een van de celebs die graag club LIV aandoen.

Met de Dreamliner naar Florida

Binnen het Caribisch gebied vliegt de 787 voor Tui fly naar verschillende bestemmingen zoals naar Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba en Jamaica, maar ook naar de Dominicaanse Republiek en het Mexicaanse Cancun en Florida ( Miami en Orlando). Elk van deze bestemmingen heeft zo zijn eigen charmes, maar als je op zoek bent naar zon, zee, strand in combinatie met heerlijke temperaturen en bijzondere culturele ontdekkingen, dan zit je in Zuid-Amerika natuurlijk goed.