Yucatan Mexico

Een van de populairste bestemming van Zuid-Amerika: Yucatan, Mexico

Als je kiest voor ‘anders’ en voor een nog niet zo heel bekende plek in het Caribisch gebied, dan kies je voor Cuba. Wil je juist op en top toerisme en wil je dat alle wegen voor je gebaand zijn? Dan kies je natuurlijk voor een van de populairste vakantiebestemming van de Cariben: Mexico en op precies te zijn het prachtige schiereiland Yucatan.

Op Yucatan vind je alles wat je zoekt in een vakantie naar het Caribische gebied. Het schiereiland wordt omringd door azuurblauw water en langs de kusten zijn er prachtige parelmoer witte stranden. Maar ook kan het schiereiland je bekoren als je van een bosrijke omgeving houdt. Op Yucatan zijn er daarnaast genoeg mogelijkheden voor culturele uitstapjes, denk bijvoorbeeld aan al die ruïnes vanuit de Maya-tijd.

Chichen Itza

Een van de overblijfselen van de Maya’s die je op Yucatan kunt bezoeken is de Chichen Itza. Dit was ooit een van de grootste steden van centraal Amerika en staat inmiddels genoemd op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de overblijfselen van de stad bezoeken en je wanen in de tijd van de Maya’s. Neem vooral de tijd om de tempel Kukulcan (‘El Castillo’) te bezoeken.

yucatan

Een plek van meer recentere jaren is de stad Izamal, oftewel ‘de gele stad’. Bijna alle grote gebouwen en oppervlakten in Izamal zijn geel geverfd. Dit werd in 1993 gedaan, toen Paus Johannes Paulus de tweede Izamal bezocht en de dorpelingen hebben het sinds die tijd maar zo gelaten. Je kunt Izamal goed per voet verkennen, de plaats is echt ingericht speciaal voor wandelaar maar je kunt er ook voor kiezen een ritje te maken door de stad met paard en wagen. In het midden van de gele stad vind je trouwens een Fransicaner Klooster dat zeker een bezoekje waard is.

Met de 787 Dreamliner op reis naar Yucatan

Binnen het Caribisch gebied vliegt de 787 voor Tuifly naar verschillende bestemmingen zoals de Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba en Jamaica, maar ook naar de Dominicaanse Republiek en het Mexicaanse Cancun. Elk van deze bestemmingen heeft zo zijn eigen charmes, maar als je op zoek bent naar zon, zee, strand in combinatie met heerlijke temperaturen en bijzondere culturele ontdekkingen, dan zit je in Zuid-Amerika natuurlijk goed.