Jamaica

Totale ontspanning op de stranden van Jamaica

Jamaica is een van de bekendste eilanden van het Caribisch gebied. De bakermat van de reggae en de thuishaven van de Rastafari. Het land van Bob Marley. En het land van James Bond. Op Jamaica is namelijk de bekende scene uit de James Bond film ‘Dr. No’ opgenomen. De scene waarin een schaars geklede Ursula Andress uit het azuurblauwe water het strand op loopt.

Wil je die scene nog eens herhalen, dan moet je daarvoor naar Laughing Waters. Het strand heeft daarnaast een prachtige waterval (de Laughing Waters) en ligt vlak bij de watervallen van Dunn. Houdt er wel rekening mee dat het strand in privé-eigendom is, alhoewel niemand zich daar wat van lijkt aan te trekken, getuige de vele toeristen en fans van 007, die deze bijzondere plek bezoeken.

Wil je nog meer watervallen bezoeken? Dat kan, want op Jamaica heb je er ruim voldoende. Een bezoek brengen aan ‘Reggae Falls’ lijkt bijna verplicht. Het gerucht gaat dat deze watervallen een genezende werking hebben en dat het water dat op de rotsen spat, goed voor je is. Reggae Falls komen uit op de Johnson rivier. Verwacht er echter niet veel reggaemuziek, maar eerder de kalmerende rust die je verwacht bij een waterval met een geneeskrachtige werking.

Met de 787 Dreamliner op reis naar Jamaica

Binnen het Caribisch gebied vliegt de 787 voor Tui fly naar verschillende bestemmingen zoals de Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba en Jamaica, maar ook naar de Dominicaanse Republiek en het Mexicaanse Cancun. Elk van deze bestemmingen heeft zo zijn eigen charmes, maar als je op zoek bent naar zon, zee, strand in combinatie met heerlijke temperaturen en bijzondere culturele ontdekkingen, dan zit je in Zuid-Amerika natuurlijk goed.