Met de Dreamliner naar Suriname

Een stukje zuidelijker van de Noord-Amerikaanse grens ligt een land met een Nederlandse geschiedenis. In Suriname spreken ze naast Engels ook Nederlands. De cultuur is echter helemaal niet te vergelijken. Als je in Suriname bent, dan ben je in Zuid-Amerika en dat merk je aan de temperatuur, aan het tempo en aan het temperament. Wil je een heerlijke relaxte vakantie hebben en je toch goed verstaanbaar kunnen maken zonder dat je goed Engels spreekt? Vlieg dan met de Dreamliner van Tui fly naar Suriname

In 1975 werd Suriname een zelfstandig land. Het huist ontzettend veel culturen, waaronder de Hindoestaanse, Indonesische, Chinese en Nederlandse cultuur en van al deze verschillende culturen zijn invloeden terug te vinden, niet alleen in de dagelijkse gebruiken of de architectuur, maar ook in het eten. Waar je het beste kunt eten in Paramaribo? Hieronder een tweetal tips:

Zus & ZO

Aan de Grote Combeweg, vlak bij het Onafhankelijkheidsplein, is Zus & ZO gevestigd. Dit leuke restaurant heeft verschillende, traditionele Surinaamse gerechten op de kaart staan, maar serveert ook een fijne salade of een lekkere hamburger. Als je geluk hebt, word je ook nog eens getrakteerd op live muziek onder het eten.

Souposo

Souposo is een restaurant dat zich heeft gespecialiseerd in de lekkerste soepen. Maar je kunt bij Souposo ook terecht voor gerechten uit de traditionele, Surinaamse keuken. Lekker is de vis, die in het restaurant aan de Tourtonnestraat zelf wordt gerookt.

Tropisch genieten in Suriname

Klinkt een ontsnapping naar een vakantieparadijs jou ook als muziek in de oren? Als je echt even aan een andere omgeving toe bent is Suriname zeker een aanrader. Dit door Nederlanders zeer geliefde vakantieland is ruim vier keer zo groot als ons landje. Je vindt er alles wat je zoekt voor het perfecte vakantiegevoel. Snel zoeken op ‘ticket Suriname’ dus, en wie weet zit jij snel in het vliegtuig!

Heerlijk eten

Met de Dreamliner naar Suriname

 

Op vakantie wil je natuurlijk genieten van al het moois om je heen. Lekker eten hoort daar natuurlijk bij. Omdat Suriname ten voeten uit een multicultureel land is kun je er heerlijk genieten van allerlei soorten eten. Surinamers kunnen geweldig koken, maar je vindt in de vele restaurants er nog veel meer invloeden terug. Hindoestaans en Javaans bijvoorbeeld. Maar ook lekker Hollandse patat en pannenkoeken kun je er makkelijk krijgen. Lijnen doe je thuis wel weer, op vakantie mag je jezelf verwennen!

Groepsrondreis Suriname

Wil je Suriname echt ontdekken, dan is een rondreis Suriname een goed idee. Omdat het land groot en veelzijdig is kom je ogen en oren te kort. De natuur is prachtig groen en gevarieerd door het tropisch regenwoudklimaat. Als je een rondreis zoekt heb je veel keuze. Er zijn tientallen reisaanbieders die programma’s op maat aanbieden. Je kunt zo precies de reis vinden die bij jouw vakantiewensen past. Voor ieder budget is een groepsrondreis te vinden. Zo ontdek je het authentieke Suriname en mis je geen enkel hoogtepunt van dit prachtige land. Dus pak de Dreamliner van Tui fly en begin aan je prachtige droomreis.

De jungle in

Maar liefst 80% van Suriname bestaat uit tropisch regenwoud. Suriname is zelf een van meest rijk beboste landen ter wereld. Je kunt er dus veel dieren vinden. Voor vogelliefhebbers is Suriname echt een paradijs, je kunt er bijvoorbeeld betoverend mooie ara’s zien. Er komen wel 140 verschillende slangensoorten voor in Suriname, dus kijk wel goed uit waar je loopt tijdens je tocht door de jungle! Als je met een ervaren gids het regenwoud intrekt kan er niks misgaan en zie je goed waar alle dieren verstopt zitten. En onvergetelijk feest voor al je zintuigen.

Waterpret

Geniet jij tijdens je vakantie het liefst van tijd doorbrengen aan het water? Ook dat kun je tijdens een reis door Suriname zeker doen. Misschien is de zee minder geschikt voor de waterliefhebber. Veel stranden van Suriname zijn begroeid zijn met dik mangrovebos en het slib van de Amazonerivier zorgt voor troebel zeewater. Toch kun je optimaal van zon, zand en water genieten in Suriname. De rivieren en ‘creeks’ in Suriname zijn echte relaxplekken. Met wit zand, palmbomen en parasols kan jouw vakantie kan niet meer stuk.

Shop ze

Shoppen is een vast onderdeel voor veel mensen die lekker op vakantie gaan. Cadeautjes voor het thuisfront en souvenirtjes uitkiezen is een ontspannen bezigheid. Je kunt in Suriname en met name de hoofdstad Paramaribo goed winkelen. Bijvoorbeeld in de Hermitage Mall, het grootste winkelcentrum van Suriname. Je vindt hier ook ongelofelijk grote supermarkten, waar je boodschappen zelfs voor je worden ingepakt. Shopplezier verzekerd dus!