Dreamliner Blog

Laat je meevoeren met het prachtige uitzicht over de oceaan in Dakar

Dakar

Dakar, bij velen bekend vanwege de Rally Parijs-Dakar

Dakar is de hoofdstad van Senegal en een prachtige havenstad om te bezoeken. Wil je een prachtig uitzicht hebben over de stad en de oceaan, bezoek dan de ‘Les Mamelles’, de twee bergen die een uitzicht geven over het Kaapverdische schiereiland. ‘Les Mamelles’ betekent in het Frans overigens ‘borsten’, dus je kunt je al wel een indruk vormen over hoe deze twee bergen zich ten opzichte van elkaar positioneren. Vanaf de bergen kun je trouwens ook het bronzen standbeeld ‘Le Renaissance Afriquaine’ zien. Het beeld is groter dan het Vrijheidsbeeld en is lange tijd in aanbouw geweest. Het staat symbool voor een gezin, een man, een vrouw en een kind, die samen wijzen in de richting van de horizon. Het beeld symboliseert hoop.

Naar Ile de Gorée  met de boot

Ile de Gorée 

Met de boot kun je in ongeveer een half uurtje van Dakar naar het eiland ‘Ile de Gorée varen. De boottocht kost je omgerekend ongeveer drie euro en je kunt gemakkelijk op een dag heen en weer. Ook zijn er verschillende hotels op het eiland te vinden, mocht je wat langer willen blijven. Hoewel het eiland inmiddels ook is ontdekt door het massatoerisme, waan je je er toch in de typische Afrikaanse sferen als je door de smalle straatjes van de havenstad loopt. Er zijn verschillende historische gebouwen te vinden op het eiland, waaronder het ‘Slavenhuis’. Dit museum geeft de pijnlijke geschiedenis van de slavernij weer.

Zanzibar: een tropisch paradijs voor de kust van Tanzania

Zanzibar, ook wel ‘Unguja’ genoemd, is een eiland voor de kust (aan de oostkant) van het Afrikaanse land Tanzania.  Waar Tanzania bij toeristen vooral bekend staat voor de prachtige mogelijkheden om op safari te gaan en de Big Five te spotten, is Zanzibar een paradijselijk eiland voor duikers. Van oudsher staat Zanzibar bekend als belangrijke leverancier van kruiden en specerijen, denk aan nootmuskaat, kruidnagel en aan meer bekendere kruiden zoals kaneel. Rondom Zanzibar liggen nog twee andere, kleinere eilandjes: Pemba en Mafia. Zanzibar is het bekendste eiland, maar ook Pemba en met name Mafia begint ontdekt te worden door toeristen van over de hele wereld.

De Zanzibar Luipaard

Voor een safari hoef je trouwens niet naar het vasteland van Tanzania af te reizen. Op Zanzibar zelf ligt namelijk het reservaat ‘Jozani Chwaka’. Dit reservaat op ruim 2500 hectare grond is de thuishaven van de rode franjeapen (de colobus-apen). Hoewel het wilde dieren zijn, zijn de franjeapen nieuwsgierig en vinden ze het leuk om zelf ook ‘aapjes te kijken’ naar alle toeristen die hen komen bezoeken. In het reservaat schijnt ook nog altijd het zeer zeldzame Zanzibar luipaard rond te lopen, al heeft niemand dit roofdier in jaren gezien. Het vermoeden is dat het dier inmiddels is uitgestorven.

Interessant....