Cuba: een verborgen parel van de Cariben

Hoewel Cuba nog niet echt gezien wordt als vakantiebestemming bij uitstek, weten inmiddels steeds meer toeristen hun weg te vinden naar dit betoverende eiland waarop het soms lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. De auto’s zijn veelal Amerikaanse klassiekers die je in Amerika of Europa eerder bij een verzamelaar vindt dan op de weg.

In Cuba snuif je de rijke historie van het eiland op en laat je je onderdompelen in al het moois dat ‘Cuba’ zo Cubaans maakt. Voor je vertrekt, is het verstandig je te verdiepen in het land en de gebruiken. Zeker omdat Cuba natuurlijk een iets ander vakantieland is dan bijvoorbeeld de andere eilanden in het Caribisch gebied. Een vergelijking maken met Aruba of een van de andere eilanden zoals Bonaire, Curacao, Jamaica of de Dominicaanse Republiek is niet goed te doen.

Belangrijk om te weten is dat ze in Cuba twee valuta hebben. De Cubaanse Peso is de ‘normale’ munteenheid. Hiermee kun je prima betalen. Maar er is ook nog een andere munteenheid, de ‘CUC’. Deze afkorting staat voor de ‘Cuban Convertible Currency’ en de lokale bevolking heeft veel liever dat je ze betaalt met CUC dan met de veel minder stabiele Peso. Een CUC staat in waarde ongeveer gelijk aan een Amerikaanse dollar.

Met de 787 Dreamliner op reis naar Cuba

Binnen het Caribisch gebied vliegt de 787 voor Tui fly naar verschillende bestemmingen zoals de ABC-eilanden, Cuba en Jamaica, maar ook naar de Dominicaanse Republiek en het Mexicaanse Cancun. Elk van deze bestemmingen heeft zo zijn eigen charmes, maar als je op zoek bent naar zon, zee, strand in combinatie met heerlijke temperaturen en bijzondere culturele ontdekkingen, dan zit je in Zuid-Amerika natuurlijk goed.