Een bijzonder leuke manier om de ABC-eilanden te verkennen, is door met een boot (een ferry) via Curaçao een uitstapje (eventueel van een aantal dagen) te maken naar Aruba en/of naar Bonaire. Curaçao is een mooi punt van vertrek, omdat je vanaf dit eiland met de boot naar zowel naar Aruba als naar Bonaire kunt reizen. Er zijn verschillende diensten die de reis aanbieden, maar je kunt ook kiezen om een boot te huren. Kies je voor deze laatste optie, dan kun je een trip combineren en niet alleen naar of Aruba, of Bonaire, reizen, maar gewoon doorvaren van het ene eiland naar het andere. Sowieso kun je op Curaçao zelf ook prachtige tochten maken.

Ontdek cultuur op Curaçao

Het Caribische eiland Curaçao, waar je met de 787 Dreamliner van Tui fly rechtstreeks in zo’n tien uur heen kunt vliegen, staat voornamelijk bekend om zijn kleurige huizen en vrolijke inwoners. En natuurlijk om het echte strandleven vol zon en azuurblauw zeewater. De tien uur durende vlucht kan natuurlijk aardig wat energie kosten, maar die energievoorraad laad je prima weer op, op een van de prachtige stranden van Curaçao. Wat is er allemaal te doen op dit eiland en wat mag je echt niet missen als je in Willemstad of op een van de stranden daarbuiten rondloopt?

De beste stranden van Curaçao

Op 45 kilometer afstand van Willemstad vind je het strand van Porto Mari. Dit strand staat bekend om zijn prachtige riffen en er is veel aandacht voor het milieu en het rif op het strand. Het stand is gelegen nabij St. Willibrordus en zijn genoeg leuke (vis)restaurantjes in de omgeving om na een fijne stranddag een lekker hapje te gaan eten. Wil je gaan snorkelen of duiken? Dat kan natuurlijk heel goed op Porto Mari, zeker als je de geheimen van het rif wil ontdekken. Je kunt ervoor kiezen een snorkeltour te boeken en je wat verder op het water te begeven, maar je kunt ook heel goed snorkelen nabij het strand.

Een ander prachtig strand dat zeker de moeite van een bezoekje waard is, is Playa Kenepa Grandi, oftewel het ‘Grote Knip’. Het is erg geliefd bij de lokale bevolking van Curaçao omdat je er kunt genieten van een prachtig uitzicht en heerlijk kunt zwemmen. Als je van zon houdt, dan is het strand van Grote Knip ideaal om te zonnebaden. Er zijn genoeg hotels in de omgeving, je kunt er ook voor kiezen om een hotel te boeken aan dit prachtige strand

Eilandhoppen: begin op Curaçao

Tot slot speciale aandacht voor ‘Klein Curaçao’. Dit is echt zo’n parelwit zandstrand dat je kunt vinden in de vele reisbrochures. Je moet met een boot naar dit strandje toe, omdat het op een onbewoond eilandje een paar kilometer uit de kust van het grote eiland ligt. Die trip is het meer dan waard. Als je geluk hebt, kom je op Klein Curaçao dolfijnen tegen of zie je grote zeeschildpadden op het strand of in het water.