Dreamliner Blog

Vakantie Jamaica

Vakantie Jamaica

Jamaica is een eilandstaat in de Caribische Zee in de archipel van de Grote Antillen. Jamaica ligt ten zuiden van Cuba en ten westen van Haïti. De oppervlakte van het eiland is minder dan 11 duizend. km2. Het wordt bewoond door 2,7 miljoen mensen.

Jamaica werd in 1494 ontdekt door Christoffel Columbus. Pas in 1962 werd het onafhankelijk. Het is het thuisland van reggaemuziek en vele sterren. Het is een bedevaartsoord voor fans van Bob Marley, maar ook een geweldige vakantiebestemming. De sfeer trekt elk jaar massa’s toeristen van over de hele wereld.

Waar breng je je vakantie door in Jamaica?

Jamaica is het eiland van de zon. Het toeristenseizoen duurt hier het hele jaar door. De sfeer maakt het een geweldige plek om te ontspannen. Jamaica, als land op een eiland, heeft veel stranden, zowel stedelijke als typische toeristische resorts. Er zijn 3 grote badplaatsen op het eiland: Montego Bay, Negril en Ocho Rio.

Montego Bay

Montego Bay – de grootste van de Jamaicaanse resorts. Het is een populair vakantieoord, maar ook een toevluchtsoord voor grote cruiseschepen die in het Caribisch gebied varen. In Montego Bay vind je prachtige zandstranden, talloze hotels en restaurants. Hier komen toeristen die dorsten naar zon en vertier. Vanwege zijn populariteit zijn zowel de stad als het plaatselijke strand druk. Ga naar het nabijgelegen privéstrand Doctor’s Cave, waar je tegen een kleine vergoeding kunt ontspannen in een veel rustigere omgeving.

Negril

Negril – een van de meest populaire resorts in Jamaica. We vinden hier prachtige stranden, geweldige duiklocaties, goed ontwikkelde accommodaties en horecagelegenheden. Negril is veel rustiger dan Montego Bay. Er is een waterpark in de buurt.

Ocho Rio

Ocho Rio – een toeristische bestemming met als belangrijkste voordeel de nabijheid van de Dunn’s River-waterval. Dit resort staat bekend om zijn goede omstandigheden voor watersporten: zeilen en duiken. Naast het strand vinden we hier enkele van de meest exclusieve hotels van Jamaica. Het is de moeite waard om de lokale markt te bezoeken, waar je allerlei souvenirs kunt kopen.

Wat is de moeite waard om te bezoeken in Jamaica?

Jamaica is een eiland van zon, reggaemuziek, Bob Marley-fans, maar ook een geweldige plek om te ontspannen en te leren over de lokale cultuur, geschiedenis en natuur. De eerste stop op een reis naar Jamaica is meestal Kingston – de hoofdstad van het eiland. Ook de stad Falmouth is een bezoek waard. Degenen die graag in contact komen met de natuur zijn aanbevolen plaatsen zoals: Dann’s River Waterfalls en YS Falls, de Blue Mountains met attracties als de Blue Lagoon en de Rio Grande River, en de Black River safari.

Black River

Black River – een van de langste rivieren in Jamaica. Het heeft een lengte van ca. 53 km. Men dacht dat het de langste rivier van Jamaica was totdat hij werd bedekt door de bijna 93 km lange Rio Minho. De rivier dankt zijn naam aan de donkere kleur van het water. Het is een zeer populaire toeristische attractie in Jamaica. Je kunt hier op safari gaan, d.w.z. een boot huren met een lokale gids, die tijdens de cruise over de rivier de belangrijkste voordelen laat zien.

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een pittoreske plaats in de buurt van Port Antonio en Blue Mountain Peak. Er is een meer met een kalkstenen bed en smaragdgroen water. Er zijn veel legendes verbonden aan de Blue Lagoon, b.v. een legende over een draak die de wateren van het plaatselijke meer bewoont. We zullen hier hotels en restaurants vinden.

Falmouth

Falmouth – Een historische stad ten oosten van Montego Bay. Falmouth staat bekend om zijn koloniale architectuur. De lokale markt is een bezoek waard, waar je allerlei lokale souvenirs kunt kopen. Ook opmerkelijk zijn historische gebouwen die zijn opgetrokken in Gregoriaanse stijl, zoals het Albert George Commercial and Historical Center, de residentie van John Tharp, Greenwood Great House of de Anglicaanse kerk van St. Pieter. Er zijn ook mooie zandstranden in het dorp.

Blue Mountains

Blue Mountains – Bergketen in het westelijke deel van Jamaica. De hoogste top is Blue Mountain Peak, met een hoogte van 2.256 m. Het is ook een beroemd koffieteeltgebied. De Blue Mountains staan ​​bekend om hun prachtige uitzichten over het hele eiland vanaf Blue Mountain Peak, de Blue Lagoon en de Rio Grande.

Kingston

Kingston – de hoofdstad van Jamaica. De stad ligt in het zuidelijke deel van het eiland aan de Caribische Zee. Het werd gesticht door de Engelsen in 1693. De hoofdstad van Jamaica wordt gesticht in 1872. Momenteel is dit het belangrijkste industriële centrum van het eiland, evenals een belangrijke zeehaven.

Kingston is vooral beroemd om het Bob Marley Museum aan Hope Road – de beroemdste reggaemuzikant die onlosmakelijk verbonden was met de stad. Dit is een verplicht punt op de toeristenkaart van Jamaica en het is meestal vanaf deze plek dat toeristen het eiland beginnen te verkennen. Mausoleum van Bob Marley bevindt zich in Nine Mile.

Het is ook de moeite waard om de lokale Hope Botanical Gardens te bezoeken, waar je de prachtige exemplaren van tropische vegetatie kunt bewonderen. Een interessant object is ook Devon House – het landgoed van de eerste Jamaicaanse miljonair. Je mag Lime Cay Beach en Ocean Boulevard, met de National Gallery, niet missen.

Rio Grande

De Rio Grande is een rivier die vanuit de Blue Mountains naar beneden stroomt en je kunt een bamboevlottocht van 2 uur maken naar de monding van de rivier in de Caribische Zee, waar je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de riviervallei en bananenplantages.

Dunns River Falls

Dunn’s River Falls – Een populaire waterval in de buurt van Ocho Rios. Het is een populaire toeristische attractie in Jamaica. De waterval heeft een hoogte van 300 m. Het water stroomt naar beneden via verticaal geplaatste trappen, die lijken op enorme trappen. De waterval wordt een “levend fenomeen” genoemd omdat zijn vorm voortdurend wordt “herbouwd” door water uit de rivier. Toeristen die deze plek bezoeken, klimmen naar de top van de waterval onder begeleiding van een lokale gids.

YS Falls

YS Falls – een complex van zeven watervallen in het zuiden van het eiland. De watervallen zijn een van de grootste natuurlijke toeristische attracties van Jamaica. Hoge watervallen en natuurlijke zwembaden zijn bevorderlijk voor baden en ontspanning. Ze bieden ook een geweldig uitzicht.

Heb ik een visum nodig?

Buitenlandse toeristen zijn verplicht om een ​​visum te hebben bij het binnenkomen van Jamaica, een visum kan aan de grens worden verkregen voor USD 20. Paspoorten moeten 6 maanden geldig zijn vanaf de datum van voorgenomen vertrek uit Jamaica. Je moet een retour- of doorreisticket laten zien, en in het geval van individuele reizen – het geld dat nodig is om jouw verblijf in Jamaica te betalen.

Wat zijn de prijzen, wat is het waard om te kopen?

Jamaica is niet het goedkoopste land, maar ook niet heel duur. Elke stad heeft zijn eigen markt waar je alles kunt kopen wat je hartje begeert: eten, souvenirs en andere verschillende gadgets. De meest interessante souvenirs zijn te koop bij straatverkopers.

Gezondheid – wat is de moeite waard om te weten?

Wanneer je rechtstreeks reist, zijn vaccinaties niet verplicht. Bij binnenkomst vanuit Afrika of Zuid-Amerika is een gele koorts vaccinatie verplicht. Wel wordt vaccinatie tegen hepatitis, tetanus en tyfus aanbevolen. Het wordt ook aanbevolen om antimalariaprofylaxe te gebruiken – muggen werende middelen, die in dit gebied ook beschermen tegen dengue. Er bestaat een risico op leptospirose. Vanwege de verschillende bacteriële flora wordt aanbevolen om alleen flessenwater te drinken.

Medische zorg is voornamelijk beschikbaar in Kingston en Montego Bay, met een zeer beperkte toegang buiten deze steden. Bovendien worden verzekeringspolissen uitgegeven door onze verzekeringsmaatschappijen niet gehonoreerd. Als je de kosten van behandeling wilt vermijden, moet je een polis kopen bij een van de internationale verzekeringsmaatschappijen.

Is Jamaica veilig?

Jamaica is een relatief veilige plek. Er is een dreiging van gewone criminaliteit, met name diefstal, dus je moet waardevolle spullen in de gaten houden en ze niet onbeheerd achterlaten. Je moet ook gebieden vermijden die als gevaarlijk worden beschreven en reizen in het donker. Er zijn geen beperkingen om door het land te reizen.

Weer en klimaat

Jamaica ligt in de intermediaire equatoriale klimaatzone. De gemiddelde temperatuur in de winter is 24 °C en in de zomer 27 °C. Neerslag vindt plaats van mei tot juni en ook van september tot oktober. Het toeristenseizoen duurt hier het hele jaar door, maar de beste tijd om naar Jamaica te reizen is november – maart.

Wat is de moeite waard om te weten voordat je vertrekt?

Drugs, vuurwapens, pornografische en occulte publicaties, voedingsmiddelen waaronder koffie, evenals bloemen en planten zijn verboden in Jamaica;

Het is verboden planten, vruchten en dieren uit Jamaica te exporteren ;

Alleen verzekeringen van internationale verzekeringsmaatschappijen worden erkend;

Een internationaal rijbewijs is vereist;

Links rijden in het verkeer is verplicht.

Jamaica – een land van gelukkige mensen

Het vrolijke thuisland van Bob Marley, Rastafari en reggae heeft iets dat bezoekers de hele wereld doet vergeten. Zodra je voet op het gouden Jamaicaanse zand zet verdwijnen alle problemen ineens en verschijnt er een glimlach op de gezichten van toeristen- dezelfde waarmee vrolijke Jamaicanen ons begroeten.

Misschien is het hun verdienste, of misschien de sfeer van dit Caribische eiland, dat alle zorgen hier ver weg en onbelangrijk lijken. Immers, ” Everything’s Gonna Be Alright ” zoals Marley zong…

De naam van dit kleine eiland in de archipel van de Grote Antillen in de Caribische Zee komt van de taal van de Taino-indianen ( Xaymaca, wat “land van hout en water” betekent). Er bestaan ​​geen seizoenen en temperatuurverschillen zijn er gerelateerd aan de hoogte boven zeeniveau. Ondanks de destructieve menselijke activiteit zijn hier ook vochtige equatoriale bossen bewaard gebleven – het koninkrijk van de lokale fauna. Daarnaast bestaat het landschap van Jamaica uit de Blue Mountains met de hoogste top van Blue Mountain Peak (2256 m), mangroven, koffie- en suikerrietplantages en een paradijselijke kust.

Eeuwenlang hebben mensen van verschillende culturen hun toevlucht gezocht in Jamaica (waaronder Spanjaarden, Afrikanen, Britten, Fransen, Nederlanders, Indiërs, Chinezen en Arabieren). Net als in de post Columbiaanse periode, zo komen ook vandaag de dag miljoenen mensen hier op zoek naar gelukzalige rust en ontsnapping aan het dagelijks leven.

Het eiland verwelkomt gasten niet alleen met ongerepte witte stranden, aantrekkelijke resorts en eersteklas all-inclusive resorts, maar ook met tal van historische plekken die je terugvoeren naar een interessant en intrigerend verleden.

Van velen – één volk

Christoffel Columbus landde op 5 mei 1494 in Jamaica tijdens zijn tweede reis naar West-Indië (Antillen, Caraïben). Vreedzame Arawak-indianen, Taino, woonden in die tijd op het eiland. De Spaanse kolonisten keerden echter pas in 1509 terug naar deze streken. Niet ver van de huidige Saint Ann’s Bay stichtten ze de nederzetting Nieuw Sevilla (Sevilla la Nueva), die – ondanks hun inspanningen – in de loop der jaren in verval raakte.

Villa de la Vega, de zuidelijke hoofdstad van de kolonie, had meer geluk. De moderne naam – Spanish Town – werd eraan gegeven door de Engelsen die in 1655 in Jamaica aankwamen en kort daarna de officiële heerschappij over het eiland overnamen. In de vruchtbare savannes en valleien ontstonden suikerrietplantages. Om het probleem van goedkope arbeidskrachten op te lossen, begonnen slaven te worden geïmporteerd om op de uitgestrekte landbouwgronden te werken.

Toenemende bewegingen in Jamaica en over de hele wereld tegen het slavernijsysteem leidden tot de volledige afschaffing ervan op het eiland in 1838. Dit resulteerde in een vermindering van de suikerrietoogst. Maar immigranten, voornamelijk nieuwkomers uit China en India, en later ook Joodse kolonisten en Arabische handelaren uit Palestina, maakten de teelt van nieuwe planten populair.

In de loop van de tijd heeft het land veel hervormingen en transformaties ondergaan. In 1962 werd het onafhankelijk van Groot-Brittannië en dankzij voortdurende ontwikkeling is het vandaag een van de leiders van het Caribisch gebied. Het nationale motto is Out of Many, One People, wat perfect de multiculturele aard van dit kleine land weerspiegelt.

Voor een korte trip…

Jamaica’s top zes bestemmingen – Kingston, Port Antonio, Ocho Rios, Montego Bay, Negril en South Coast – biedt tal van attracties voor toeristen. Iedereen vindt hier wel iets voor zichzelf: liefhebbers van actieve recreatie, geweldige klimgebieden, de mogelijkheid van onvergetelijke paardrijtochten in de schilderachtige omgeving, perfect geprepareerde golfbanen en amateurs van zoete luiheid – ontspannende SPA en schone, gouden stranden.

Ongeacht of we slechts voor een kort bezoek kwamen of dat we het geluk hebben om voor een langere tijd op het eiland te blijven, we zullen er zeker veel onvergetelijke momenten beleven en mooie herinneringen met ons meebrengen. Denkend aan gasten die Jamaica bezoeken, heeft de Jamaica Hotel & Tourist Association interessante voorstellen gemaakt om daar tijd door te brengen, samengesteld afhankelijk van de duur van het verblijf.

Een weekend in het Jamaicaanse paradijs is de moeite waard om te plannen in Kingston, de hoofdstad van het land. De stad is gebouwd in de buurt van de historische stad Port Royal, die tijdens de tragische aardbeving van 1692 volledig werd verwoest. Bij een bezoek aan de musea van de hoofdstad mag de National Gallery of Jamaica niet ontbreken.

Na een wandeling door de prachtige Royal Botanical Gardens in Hope (Hope Gardens), kun je naar Fort Charles Fortress gaan en na het zien ervan langsgaan voor heerlijke zeevruchten, bijvoorbeeld bij Morgan’s Harbour Hotel & Marina. Vanaf hier is er een perfect uitzicht op de pittoreske haven van Kingston. Devon House, ooit eigendom van de lokale miljonair George Stiebel, wordt beschouwd als het symbool van de Jamaicaanse hoofdstad. Vandaag zullen we niet alleen prachtig ingerichte interieurs zien, maar ook lekker ijs eten en souvenirs kopen.

Wanneer je naar het buitenland reist, is het ook de moeite waard om kennis te maken met de lokale culinaire kunst. Of je nu een gastronomische maaltijd wilt op het terras van een historisch huis, kreeft wilt eten in een restaurant aan het water of een biefstuk wilt eten in een diner in een levendig stadscentrum, Kingston zal al onze trek stillen, want het staat bekend om zijn uitstekende en gevarieerde keuken.

Traditioneel Jamaicaans eten smaakt net zo goed in de elegante interieurs van stijlvolle etablissementen als in de eenvoudige barbecuebars op straat. Bijzonder aan te bevelen zijn gemarineerde kip, of pittige kip, of varkensvlees met hete scotch bonnet- pepers (de naam verwijst naar de vorm van de groente, die lijkt op een Schotse hoed).

Om de dag als een echte Jamaicaan te beginnen, bestellen we een gerecht van gebakken zeevis geserveerd met bamma (een soort gistvrij cassavebrood – cassavemeel, al in de precolumbiaanse tijd bekend bij de Arawak-indianen). Het lokale menu bevat ook de populaire solandra (ook wel wahoo genoemd – een soort uit de makreelfamilie), delicate langoustine of geitenvis in kruiden, evenals typische lokale drankjes: Red Stripe-bier en koude cocktails op basis van heerlijke Jamaicaanse rum.

Kingston is een uitstekende uitvalsbasis voor excursies rond het eiland. Ten noordoosten van de hoofdstad ligt Port Antonio. Op weg naar deze aantrekkelijke toeristische stad is het zeker de moeite waard om te gaan raften op de Grote Rivier (Rio Grande). Moe van het wandelen door de charmante straten van Port Antonio, zouden we naar het nabijgelegen Frenchman’s Cove-strand moeten gaan in de buurt van het Frenchman’s Cove Resort hotel (de voormalige koningin van Groot-Brittannië, Elizabeth II, verbleef daar).

Hier, aan de zandige oever met uitzicht op de pittoreske baai, eet je dan bijvoorbeeld gemarineerde kip van de barbecue. Breng de nacht door in een van de uitstekende hotels en resorts in de omgeving, voordat je de volgende dag op pad gaat om de lokale natuurlijke wonderen te verkennen. Kies ervoor om het bergpad in Blue and John Crow Mountains National Park te wandelen of maak een boottocht naar de in grotten verborgen Blue Hole-bron in de buurt van Negril – een geweldige plek om te duiken. En voordat we teruggaan naar Kingston, vergeet dan niet even langs te gaan bij het Boston Jerk Centre aan de Boston Bay voor een heerlijke maaltijd met traditionele Jamaicaanse gerechten.

Wil je langer dan 3 dagen in Jamaica verblijven, kies dan voor Montego Bay in het noordwestelijke deel van het eiland. Het is verplicht om hier de zogenaamde Hippe strip te bezoeken – langs Gloucester Avenue, direct aan zee, zijn er restaurants, clubs en winkels die populair zijn bij toeristen. In dit gebied bevindt zich ook het prachtige strand van Doctor’s Cave. Golfliefhebbers zullen ook tevreden zijn met hun verblijf in Montego Bay, want er staan ​​maar liefst 5 uitstekende banen tot hun beschikking.

Geschiedeniszoekers zullen dol zijn op het charmante Falmouth en zijn Georgische architectuur. Na het verkennen van de stad kun je een raft tocht op de Martha Brae-rivier plannen, waarna je het beste net voor de avond terugkeert naar de voormalige weelderige haven om de grote attractie niet te missen. Trouwens, in het donker zullen we een ongewoon fenomeen kunnen observeren – bioluminescentie, d.w.z. licht dat wordt uitgestraald door levende organismen, in dit geval algen die in water leven.

Bij een langer verblijf op het eiland is het de moeite waard om minimaal één dag in Ocho Rios (Acht Rivieren) door te brengen. De nabijgelegen pittoreske waterval aan de rivier de Dunn – Dunn’s River Falls – trekt elk jaar tienduizenden toeristen van over de hele wereld. Wie op zoek is naar ongewone emoties en prachtige uitzichten, gaat naar Mystic Mountain, waar een bobsleebaan in de nationale kleuren van Jamaica (zwart, geel en groen) is aangelegd tussen de weelderige vegetatie van het tropische woud.

Bij Ocho Rios ligt ook de voormalige plantage van Sir Harold Mitchell Prospect Plantation, waar je o.a. kunt paardrijden. Even op adem komen na spannende belevenissen is een bezoek aan Firefly – het huis van de Engelse theaterregisseur, toneelschrijver, scenarist en acteur Noël Coward (1899-1973) in Port Maria.

De reden waarom mensen de Caraïben bezoeken, is meestal heel eenvoudig: Ze dromen van een moment van rust op heet, goudkleurig zand in de paradijselijke natuur. Deze dromen komen uit in Negril aan de westkust van Jamaica. Hier vinden we de beste en langste Jamaicaanse stranden. Na een dagje zonnebaden is het moeilijk om de verleiding te weerstaan ​​om niet ergens op de kliffen van West End een late lunch te nuttigen, waar lachende Jamaicanen zo het blauwe water in springen.

Als we na al dit reizen terugkeren naar Montego Bay, laten we dan niet vergeten dat hier een belastingvrije zone is gecreëerd. Hierdoor kunnen we in deze stad succesvol shoppen tegen gunstige prijzen.

Kijkend naar de hoeveelheid kolibries, maakt Jamaica indruk met zijn enorme diversiteit aan flora en fauna. Ondanks zijn kleine oppervlakte (10.991 km 2), heeft het eiland het grootste aantal endemische vogel- en plantensoorten in het Caribisch gebied.

We kunnen de buitengewone rijkdom van de plantenwereld bewonderen in de bossen van het Blue and John Crow Mountains National Park en de Cockpit Country-regio. We zullen er 3.000 soorten bloemen vinden, bijvoorbeeld zeer rijkbloeiende bougainvillea, 200 soorten orchideeën, waarvan er 80 alleen op Jamaica groeien. Een karakteristieke boom voor het eiland is het groenblijvende wortelblad, waarvan de vrucht als specerij wordt gebruikt – de zgn. piment. Bovendien staan ​​de gebieden van de Blue Mountains bekend om hun uitstekende omstandigheden voor het verbouwen van koffie van uitstekende kwaliteit die over de hele wereld bekend is.

Vogels nemen een speciale plaats in in het koninkrijk van de Jamaicaanse fauna. Van de 200 soorten die hier leven, worden er 27 als endemisch beschouwd. Een van de symbolen van Jamaica is de kolibrie met zwarte kop ( Trochilus polytmus ), door de Jamaicanen de doktersvogel genoemd. De ontmoeting met hem tijdens een wandeling over het eiland maakt indruk op bijna iedereen, vooral omdat de meesten van ons alleen over hem hebben gehoord in de biologielessen.

Papegaaien, Jamaicaanse platsnavels, koekoeken en pelikanen bewonen ook deze hoek van het Caribisch gebied. Zoogdieren zijn hier niet meer zo talrijk. De enige inheemse vertegenwoordiger van hen is een knaagdier uit de hutia-familie – Brown’s hutia, die een nachtelijke levensstijl leidt. Mangoesten die in de 19e eeuw uit India werden geïmporteerd, hebben zich met succes aangepast aan Jamaica.

Het eiland wordt ook bewoond door een grote populatie van verschillende reptielen, waaronder slangen en Amerikaanse krokodillen, die vooral in het zuidelijke deel de voorkeur geven aan wetlands en mangrovemoerassen. Backwaters van rivieren daarentegen zijn dol op leguanen. Veelkleurige tropische vissen voeden zich met de koraalriffen voor de kust en het kristalheldere water van de Caribische Zee in deze regio wordt bezocht door zeeschildpadden.

De inheemse bewoners van Jamaica waren vroeger – voor de Spaanse kolonisatie – Arawaks en Taino’s. Zij waren het die hun vaderland de naam Xaymaca gaven, wat “land van hout en water” betekent. Dit is niet verwonderlijk, want op dit kleine stukje land bevinden zich uitgestrekte regenwouden en meer dan honderd rivieren.

De langste is de 53 kilometer lange Black River, die beroemd is om zijn vele soorten vogels en krokodillen. Je kunt op een boot stappen om kennis te maken met deze gevaarlijke reptielen.

In de armen van de nacht

Negril aan de westkust van het eiland is ook een mooie stad om te bezoeken. Deze stad begon zich pas in de jaren vijftig te ontwikkelen, toen hippies het ontdekten en zich hier massaal begonnen te vestigen. Een van de verplichte punten van het programma in Negril is het bewonderen van de prachtige zonsondergangen.

Jamaicanen beschouwen ze als de mooiste ter wereld. Een perfecte plek om deze te observeren is het beroemde Rick’s Cafe, gebouwd op een hoge klif. Het is noodzakelijk om hier naar goede reggae te luisteren en tussen de menigte gasten adembenemende sprongen te bewonderen van atletische en relaxte Jamaicanen vanaf een 40 meter hoge klif in het water.

Negril staat ook bekend om zijn weelderige nachtleven. Na een reeks drankjes kun je, goed ontspannen, de dansvloer op, maar zelfs de meest behendige onder ons blijven ver achter bij de lokale bevolking. Ze wijden zich volledig aan de vreugde van muziek en dans.

Hoeveel tijd moet je in Jamaica doorbrengen om besmet te raken met deze overweldigende vreugde en tevredenheid met het leven? Een week op dit prachtige eiland kan al voldoende zijn; Het lijkt kort, maar het is genoeg om de transformatie te voelen. Het vrolijke en kleurrijke land van Rastafari’s raakt al onze zintuigen zo sterk dat we één feit beseffen: we hebben Jamaica niet ontdekt… Zij waren het die ons als een zeegolf meevoerde en ons de diepste geheimen van een lieflijk leven liet zien.

Door kriskras door dit land te reizen kun je de interessante geschiedenis, het lot van de mensen die het bewonen, de smakelijke keuken en de verbazingwekkende natuur ontdekken. Een bezoek aan Jamaica wordt nog lang herinnerd na thuiskomst, en het beeld ervan keert zo vaak terug in onze gedachten totdat we dit prachtige en gelukkige Caribische eiland weer opnieuw zullen bezoeken.

Interessant....