Dreamliner Blog

Winkelen voor lokale producten op St. Thomas

St. Thomas

St. Thomas staat al lang bekend als een van de beste winkelbestemmingen in het Caribisch gebied. Met talloze winkelcentra en markten voor toeristen en cruisetoeristen, vind je er bijna alles wat je maar wilt voor een geweldige prijs in de bruisende hoofdstad van het eiland, Charlotte Amalie. Niet alle reizigers zijn zich echter bewust van de rijkdom aan ongelooflijke lokaal geproduceerde producten die beschikbaar zijn op St. Thomas. Van volkskunst en ambachten tot handgemaakte voedingsproducten en kruiden, er zijn tal van manieren om te winkelen voor de beste producten die St. Thomas te bieden heeft.

Lokale kunst kopen op St.Thomas

De beste locatie om Caribische volkskunst en lokale producten te vinden is de Native Arts and Crafts Cooperative. De Native Arts and Crafts Cooperative is het grootste winkelcentrum gewijd aan lokale ambachtslieden op de Maagdeneilanden. Elk jaar worden de kunstwerken van honderden inwoners er verkocht, of te koop aangeboden. Gunstig gelegen naast het de dienst voor toerisme in het centrum van Charlotte Amalie, stelt de coöperatie de lokale bevolking in staat om hun kunstwerken en handgemaakte producten rechtstreeks aan het publiek te verkopen vanuit het voormalige koloniale gerechtsgebouw in de Verenigde Staten.

Met de hand genaaide poppen

Een van de meest populaire producten binnen de coöperatie is van Gwendolyn Harley, de kunstenares achter een zeer populaire serie met de hand genaaide poppen. Door de jaren heen heeft Harley een adoptielogboek bijgehouden en haar historisch ingestelde poppen over de hele wereld zien reizen in de handen van toeristen en verzamelaars.

Unieke voedingsproducten

Voor degenen die op zoek zijn naar unieke voedingsproducten, zal een bezoek aan de stand van Cheryl Miller een aantal bekroonde smaken opleveren. Naast de populaire, door Miller handgemaakte jam en gelei, hebben vijf van haar sauzen die bekend staan onder het label Cheryl’s Taste of Paradise, trofeeën mee naar huis genomen van de National Fiery Foods & Barbeque Show in Albuquerque, New Mexico. Je kunt Miller’s producten ook vinden in de winkel die ze openhoudt in combinatie met haar keuken in de Compass Point Marina.

Bezems van The Broom Man

Een van de vreemdste producten van de Native Arts and Crafts Cooperative is van Justin Todman, lokaal bekend als The Broom Man. The Broom Man maakt gebruik van traditionele Caribische methoden, weeft palmbladeren in ingewikkelde patronen en hecht alle lengtes van handgrepen om bezems voor elk mogelijk doel te creëren. De bezems van Todman zijn ook erg populair bij koppels die trouwen op St. Thomas, ter ondersteuning van de Afrikaanse en Caribische traditie van pasgetrouwden die symbolisch over een bezem springen om hun leven samen te beginnen.

Tillett Gardens

Kunstverzamelaars zullen ook de galerij en de zeefdrukstudio in Tillett Gardens willen bezoeken. Al bijna 50 jaar heeft Tillett Gardens gediend als de thuisbasis van de levendige kunstgemeenschap van St. Thomas. De galerij staat vol met schilderijen en prints van de meest getalenteerde bewoners van het eiland met werk dat beschikbaar is voor alle budgetten en interesses. Tillett Gardens is gevestigd in een oude Deense boerderij en is ook een geweldige plek om een middag door te brengen, omdat de site beschikt over een geweldig openluchtrestaurant waar af en toe optredens van lokale muzikanten doorgaan.

Mango Tango

Terwijl je door de straten van de hoofdstad loopt, zie je ook verschillende extra kunstgalerijen die het werk van lokale schilders en beeldhouwers verkopen. Buiten Tillett Gardens is de beste selectie kunstwerken die gemaakt is op de Maagdeneilanden te vinden bij Mango Tango. Net als Tillett Gardens en de Native Arts and Crafts Cooperative is het werk dat verkrijgbaar is bij Mango Tango en andere galerieën in Charlotte Amalie redelijk geprijsd, met unieke stukken voor alle smaken en budgetten. Let ook op ambachtslieden die hun werk verkopen op de kleine openluchtmarkten van de stad. Veel getalenteerde individuen verkopen er elke dag rechtstreeks aan het publiek en delen allemaal graag hun verhalen met de bezoekers.

Exotische kruiden kopen

St. Thomas is ook een van de beste locaties in het Caribisch gebied om exotische kruiden te kopen. Net als de legendarische Caribische kruidenmarkten uit de koloniale periode, bieden de kruidenmarkten van vandaag bezoekers de kans om exotische smaken en gastronomische producten te proeven en te kopen. Het beste assortiment Caribische kruiden is te vinden op de Caribbean Marketplace, een uitgestrekt magazijn dat gespecialiseerd is in bulkkruiden en gastronomische kruiden. Specerijen, thee en kruiden zijn ook te vinden bij Down Island Traders, een populaire winkel in Charlotte Amalie die ook lokaal gemaakte sieraden en ambachten vervoert.

Een tropische vakantie naar een unieke bestemming

Net als veel andere eilanden in het Caribisch gebied heeft St. Thomas tal van getalenteerde individuen die met de hand onderscheidende producten maken. Waar je ook reist in St. Thomas, je zal meer dan een stuk van het eiland kunnen vinden waar je van versteld staat. Het meest opmerkelijke is dat je deze speciale schatten in de meeste gevallen nergens anders kunt vinden.

Interessant....