Anguilla

Wilde dieren in Anguilla: Een overzicht

Anguilla

Wilde dieren in Anguilla: Een overzicht

Anguilla, een klein eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn prachtige stranden en turquoise wateren. Maar naast deze adembenemende landschappen is het ook de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren. Van zeldzame vogels tot zeeschildpadden, Anguilla biedt een unieke ervaring voor natuurliefhebbers. In dit artikel nemen we een kijkje naar enkele wilde dieren die je kunt tegenkomen op dit mooie eiland.

1. De Blauwe Marlijn
Anguilla, met zijn overvloedige zeeën, is een paradijs voor sportvissers. Een van de meest bekende en gewilde vangsten is de blauwe marlijn. Deze majestueuze vis kan tot wel 4,5 meter lang worden en staat bekend om zijn krachtige sprongen en gevechten. Sportvissers van over de hele wereld komen naar Anguilla om deze indrukwekkende vis te vangen.

2. De Groene Leguaan
Een ander opvallend dier in Anguilla is de groene leguaan. Deze hagedissensoort is inheems in het Caribisch gebied en kan een lengte bereiken van meer dan een meter. Ze zijn te herkennen aan hun felgroene kleur en doornachtige schubben op hun rug. De groene leguaan is vaak te vinden in bomen, waar ze zich voeden met bladeren, vruchten en insecten.

3. De Zeeschildpad
Anguilla staat ook bekend als een belangrijke broedplaats voor verschillende soorten zeeschildpadden, waaronder de bedreigde lederschildpad en de groene zeeschildpad. Elk jaar komen deze majestueuze wezens naar de stranden van Anguilla om hun eieren te leggen. Tijdens het broedseizoen worden er dan ook verschillende initiatieven genomen om deze schattige kleine schildpadjes te beschermen en hun overlevingskansen te vergroten.

4. Vogelsparadijs
Voor vogelliefhebbers is Anguilla een waar paradijs. Het eiland herbergt meer dan 130 vogelsoorten, waarvan sommige uniek zijn voor dit gebied. Een van de meest opvallende vogels is de Caribische flamingo. Met zijn levendige roze kleur en elegante houding is deze vogel een prachtige verschijning. Andere veelvoorkomende vogelsoorten op het eiland zijn de witstaarthavik, de bruine pelikaan en de Amerikaanse oeverloper.

Anguilla biedt niet alleen een idyllisch landschap, maar ook een ongelooflijke diversiteit aan wilde dieren. Of je nu geïnteresseerd bent in spectaculaire zeedieren, kleurrijke hagedissen, schattige schildpadden of fascinerende vogels, dit kleine Caribische eiland heeft voor elk wat wils. Vergeet dus niet om je camera mee te nemen en deze prachtige wezens vast te leggen tijdens je bezoek aan Anguilla.

Interessant....