Anguilla

Vogels van Anguilla

Anguilla

Vogels van Anguilla – Een Overzicht van de Gevederde Vrienden van het Eiland

Anguilla, een prachtig en idyllisch eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn adembenemende natuur en diverse flora en fauna. Onder de vele wonderen van dit eiland zijn de vogels die zijn hemel sieren. In dit artikel zullen we enkele van de opmerkelijke vogelsoorten van Anguilla bespreken, die zeker de harten van natuurliefhebbers veroveren.

1. De Zebravink (Poephila guttata)
De Zebravink, ook wel bekend als de ‘Domestic Zebra Finch’, is een kleine zangvogel die oorspronkelijk afkomstig is uit Australië. Met zijn kenmerkende zwart-wit gestreepte verenkleed, trekt deze vogel onmiddellijk de aandacht. De Zebravink is geliefd om zijn vrolijke gezang en sociale gedrag. Op Anguilla kunnen ze soms worden gespot in tuinen en parken, waar ze zich voeden met zaden en insecten.

2. De Bruine Pelikaan (Pelecanus occidentalis)
De Bruine Pelikaan is een imposante vogel die voornamelijk in kustgebieden te vinden is. Met zijn grote snavel, brede vleugels en kenmerkende bruine verenkleed, is hij een echte blikvanger. Deze vogel staat bekend om zijn spectaculaire duikvluchten, waarbij hij vissen uit het water haalt met zijn enorme bek. Op Anguilla kunnen deze majestueuze vogels vaak worden waargenomen terwijl ze langs de kustlijn vliegen of rusten op kleine eilandjes.

3. De Rode Paapkardinaal (Passerina coccinea)
Met zijn felrode verenkleed is de Rode Paapkardinaal een van de meest opvallende vogels van Anguilla. Deze vogel is vooral te vinden in struikgewassen en tuinen, waar hij zich voedt met zaden en insecten. De Rode Paapkardinaal staat ook bekend om zijn mooie gezang, wat bijdraagt aan de charme van het eiland. Het is een van de favoriete vogelsoorten onder vogelexperts en natuurliefhebbers die Anguilla bezoeken.

4. De Grijze Wouw (Elanus caeruleus)
Als een roofvogel die vaak in open gebieden te vinden is, voegt de Grijze Wouw een vleugje majesteit toe aan de vogelrijkdom van Anguilla. Met zijn grijze verenkleed en opvallende rode ogen is deze vogel onmiskenbaar. De Grijze Wouw voedt zich voornamelijk met knaagdieren en kleine vogels, en is vaak te zien zwevend hoog in de lucht, op zoek naar prooi. Dit maakt hem een ​​boeiende vogel om te observeren tijdens een bezoek aan Anguilla.

Anguilla, met zijn overvloedige vogelsoorten, biedt natuurliefhebbers en vogelaars een unieke gelegenheid om deze prachtige wezens in hun natuurlijke habitat te observeren. Of het nu gaat om zangvogels, spectaculaire roofvogels of kleurrijke trekvogels, Anguilla heeft voor elk wat wils. Dus, als je van plan bent om dit betoverende eiland te bezoeken, vergeet dan niet om je verrekijker mee te nemen en jezelf onder te dompelen in de wonderlijke wereld van de vogels van Anguilla!

Interessant....