Guadeloupe

Verken de verborgen watervallen van Basse-Terre

guadeloupe

Verken de verborgen watervallen van Basse-Terre

Als je van avontuur en natuur houdt, dan is het verkennen van de verborgen watervallen van Basse-Terre een must-do activiteit tijdens je bezoek aan Guadeloupe. Basse-Terre, het westelijke deel van het eiland Guadeloupe, is bezaaid met prachtige watervallen die verscholen liggen in weelderige bossen en weelderige groene landschappen. Hier zijn enkele van de meest indrukwekkende watervallen die je kunt ontdekken.

Chute du Carbet

Een van de meest bekende en meest bezochte watervallen op Basse-Terre is de Chute du Carbet. Deze waterval bestaat eigenlijk uit drie afzonderlijke watervallen, waarvan de hoogste een indrukwekkende 115 meter hoog is. Het pad naar de waterval is goed onderhouden en biedt prachtige uitzichten op de omringende bergen en valleien. Het is een vrij gemakkelijke wandeling om bij de waterval te komen, waardoor het toegankelijk is voor zowel ervaren wandelaars als gezinnen met kinderen.

Chutes du Galion

De Chutes du Galion, gelegen in het hart van het Guadeloupe National Park, is een reeks van drie watervallen die door weelderige vegetatie stromen. Het is een uitdagender avontuur om deze watervallen te bereiken, omdat je door dicht regenwoud moet wandelen. Het is echter zeker de moeite waard, want de watervallen zijn adembenemend mooi en bieden een verfrissende plek om te zwemmen na een lange wandeling.

Saut d’Acomat

Een van de meer afgelegen watervallen op Basse-Terre is Saut d’Acomat, gelegen in het noorden van het eiland. Deze verborgen schat is te bereiken via een korte wandeling door weelderige begroeiing en biedt een rustige en vredige omgeving om van de natuur te genieten. Het kristalheldere water van de waterval en de omliggende poelen zijn perfect om te zwemmen en te ontspannen.

De verborgen watervallen van Basse-Terre bieden een onvergetelijke ervaring voor natuurliefhebbers en avonturiers. Of je nu op zoek bent naar een uitdagende trektocht door dicht regenwoud of een ontspannende wandeling naar een adembenemende waterval, Basse-Terre heeft voor elk wat wils. Vergeet niet om je zwemspullen in te pakken, want een verfrissende duik in een van deze prachtige watervallen is de kers op de taart van je avontuur.

Interessant....