Anguilla

Verborgen schatten: Wilde dieren in Anguilla

Anguilla

Verborgen schatten: Wilde dieren in Anguilla

Anguilla, een prachtig klein eiland in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn prachtige stranden en kristalheldere wateren. Maar er is nog een andere kant van dit paradijs die vaak over het hoofd wordt gezien: de wilde dieren die in dit door de natuur rijke gebied leven. Laten we eens een kijkje nemen in de verborgen schatten van Anguilla en de fascinerende dieren die dit eiland als hun thuis beschouwen.

1. De Blauwe Leguaan (Blue Iguana)
De Blauwe Leguaan, ook wel bekend als de Blue Iguana, is een iconisch symbool van Anguilla. Oorspronkelijk afkomstig uit Honduras, is deze prachtige hagedis met zijn kenmerkende blauwe kleur een zeldzame en bedreigde diersoort. Anguilla herbergt momenteel de grootste populatie Blauwe Leguanen ter wereld, wat het eiland tot een waar paradijs maakt voor natuurliefhebbers en wildlife-fotografen.

2. De Zeekoe (Manatee)
In de wateren rondom Anguilla kun je ook een prachtig zoogdier tegenkomen: de Zeekoe. Deze vriendelijke zeegrazers, verwant aan olifanten, worden vaak gespot bij de koraalriffen en mangroven van het eiland. Met hun logge lichamen en kalme natuur zijn ze een prachtig gezicht voor iedereen die van dieren in het wild houdt.

3. De Pelikaan (Pelican)
De iconische vogels, Pelikanen, zijn een gemeenschappelijk gezicht langs de kustlijn van Anguilla. Deze majestueuze vogels zijn bekend om hun kenmerkende snavels en vliegvaardigheid. Een wandeling langs het strand geeft je vaak de mogelijkheid om deze gracieuze vogels te zien duiken in het water om hun prooi te vangen.

4. De Groene Schildpad (Green Turtle)
In de wateren van Anguilla hebben de groene schildpadden hun thuis gevonden. Deze majestueuze wezens trekken naar dit eiland om hun eieren te leggen, wat resulteert in een overvloed aan schildpadnesten aan de kust. Snorkel- en duikliefhebbers kunnen deze prachtige dieren vaak spotten tijdens hun avonturen onder water.

5. De Langoeste (Spiny Lobster)
Anguilla is ook bekend om zijn heerlijke zeevruchten, waaronder de langoeste (spiny lobster). Deze schaaldieren, verwant aan kreeften, worden vaak gevangen door lokale vissers. Met hun opvallende, gepantserde uiterlijk zijn ze een lekkernij voor fijnproevers en worden ze veel gebruikt in de lokale keuken.

Terwijl veel toeristen naar Anguilla komen voor zon en strand, is het ontdekken van de rijke diversiteit aan wilde dieren een ervaring die niet mag worden gemist. De verborgen schatten van dit prachtige eiland bieden een uniek inzicht in de flora en fauna van de regio. Kom en ontdek de wilde dieren van Anguilla en laat je betoveren door hun schoonheid en ongrijpbare charme!

Interessant....