Guadeloupe

Ontdek de geheime plekjes van Guadeloupe

guadeloupe

Ontdek de geheime plekjes van Guadeloupe

Guadeloupe, een eilandengroep gelegen in de Caribische Zee, is een paradijs voor reizigers die op zoek zijn naar prachtige stranden, weelderige natuur en een rijke cultuur. Naast de populaire toeristische trekpleisters, heeft Guadeloupe ook vele geheime plekjes die wachten om ontdekt te worden. In dit artikel zullen we enkele van deze verborgen schatten verkennen, zodat je het meeste uit je trip naar Guadeloupe kunt halen.

Verborgen stranden

Het eiland Guadeloupe staat bekend om zijn prachtige stranden, maar sommige van de mooiste en meest afgelegen stranden liggen verscholen voor het oog van toeristen. Een van deze pareltjes is Plage de Clugny, een afgelegen strand met poederachtig wit zand en azuurblauw water. Om dit strand te bereiken, moet je een korte wandeling maken door een weelderig bos, maar het uitzicht dat je te wachten staat is de inspanning meer dan waard.

Een ander verborgen strand is Plage de Grand Anse, gelegen aan de westkust van Basse-Terre. Dit strand wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van rust en stilte in een prachtige omgeving.

Verborgen watervallen

Naast adembenemende stranden, heeft Guadeloupe ook enkele prachtige watervallen die niet veel bezocht worden. Een van deze watervallen is Chute du Carbet, gelegen in het hart van het regenwoud van Basse-Terre. Deze spectaculaire waterval bestaat uit meerdere niveaus en is omgeven door weelderige vegetatie, waardoor het een betoverende en rustige plek is om te bezoeken.

Een andere verborgen waterval is de Cascade aux Ecrevisses, een schilderachtige waterval in een afgelegen vallei. Deze waterval is een populaire plek voor locals om te zwemmen en te picknicken, maar wordt zelden bezocht door toeristen.

Verborgen dorpjes

Naast de natuurlijke schoonheid heeft Guadeloupe ook enkele charmante dorpjes die het ontdekken waard zijn. Een van deze verborgen pareltjes is het dorpje Deshaies, gelegen aan de noordwestkust van Basse-Terre. Dit pittoreske dorpje heeft kleurrijke koloniale gebouwen, gezellige cafés en een sfeervolle haven, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van de lokale cultuur en architectuur.

Een ander verborgen dorpje is Gourbeyre, een slaperig stadje aan de voet van de Soufrière-vulkaan. Hier kun je de rustige charme van het plattelandsleven ervaren en de lokale keuken proeven in een van de vele familierestaurants.

Kortom, Guadeloupe is een bestemming die veel te bieden heeft voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en authenticiteit. Door de tijd te nemen om de geheime plekjes van dit prachtige eiland te ontdekken, kun je een onvergetelijke reiservaring beleven en een diepere waardering krijgen voor de natuurlijke en culturele rijkdommen van Guadeloupe.

Interessant....