Het Caribische eiland Bonaire voor niet-snorkelaars

Stel, je houdt niet van duiken en snorkelen en toch heb je je met de 787 Dreamliner naar Bonaire laten vliegen, een eiland dat bekend staat om de prachtige plekken voor watersportliefhebbers, duikers en… snorkelaars. Wat te doen? Direct een ferry pakken naar een van de andere eilanden zoals Aruba of  Curaçao ?

Nee, zo rigoureus hoef je je vakantie nou ook weer niet om te boeken. Bonaire biedt namelijk genoeg interessante plekken voor vakantiegangers die liever (een dag) niet duiken of snorkelen. Zo zijn er de zoutpiramides van Bonaire. Aangezien dit eiland al tijden een van de belangrijkste leveranciers van zout is binnen het Caribisch gebied, kun je genieten van de prachtige, soms roze gekleurde, zoutvlaktes op het eiland. Er zijn speciale excursies te boeken naar de zoutpiramides. Bonaire levert naar schatting ongeveer 400.000 (!) ton zout per jaar.

Het Caribische eiland Bonaire voor niet-snorkelaars

Van zout naar flamingo’s. Het lijkt een grote stap, maar op Bonaire kun je een trip boeken naar het Goto meer of naar het noordelijke ‘Pink Beach’ (dit ligt trouwens dicht bij de zoutpiramides) om grote kolonies flamingo’s van dichtbij te bekijken. Deze indrukwekkende roze vogels staan bijna symbool voor Bonaire. Zorg wel dat je het broedseizoen mijdt, dan worden de volgens namelijk beschermd en mag je als bezoeker niet naar de kolonies toe. Je kunt de vogels dan wel van een afstandje bekijken.

Neem in dat geval een verrekijker mee. Net zo kleurrijk als de roze flamingo’s, zijn de huizen in Kaya Grandi. Dit is het winkelgebied bij uitstek in Kralendijk. Naast winkeltjes kun je genieten van de bijzondere architectuur van Bonaire en genieten van de schat aan kleuren die de gebouwen in Koloniale stijl hebben gekregen. Het lijkt alsof je een waterverfschilderij bent binnengelopen. Even afkoelen doe je bij Gio’s Gelato. Daar hebben ze heerlijk ijs. Veel plezier tijdens je Bonaire vakantie