Guadeloupe

Guadeloupe’s wilde dieren: een fotoverslag

guadeloupe

Ontdek de wilde dieren van Guadeloupe

Guadeloupe, een prachtig eiland in de Caribische Zee, is de thuisbasis van een groot aantal wilde dieren en de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers. Van kleurrijke vogels tot indrukwekkende mariene wezens, het eiland heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een fotoverslag van enkele van de meest intrigerende dieren die je op Guadeloupe kunt tegenkomen.

De Kleurrijke Kolibrie

Een van de meest opvallende vogels die op Guadeloupe te vinden is, is de kolibrie. Met hun levendige verenkleed en snelle vleugelslag zijn deze kleine vogels een genot om naar te kijken. Ze zijn vaak te vinden in de weelderige tuinen van het eiland, waar ze zich tegoed doen aan nectar uit bloeiende planten. Als je geluk hebt, kun je ze zelfs van dichtbij bewonderen terwijl ze fladderen van bloem naar bloem.

De Icoon van de Caraïben: De Pelikaan

Langs de kust van Guadeloupe kun je de majestueuze pelikanen zien vliegen. Met hun imposante snavels en grote vleugelspanwijdte zijn deze vogels echt een symbool van de Caribische eilanden. Ze worden vaak waargenomen terwijl ze elegant over de golven zweven, op zoek naar vis om te vangen. Een prachtig gezicht voor elke vogelliefhebber.

De Onderwaterwereld

Guadeloupe is ook een paradijs voor duik- en snorkelliefhebbers, vanwege de overvloed aan kleurrijke zeedieren. Tijdens een duik of snorkeltocht kun je zeeschildpadden, roggen, papegaaivissen en zelfs haaien tegenkomen. De wateren rondom het eiland zijn kristalhelder en bieden een adembenemend zicht op de rijke onderwaterwereld.

De Sluwe Leguaan

Een ander opmerkelijk dier dat op Guadeloupe te vinden is, is de leguaan. Deze hagedisachtige wezens zijn meesters in het camoufleren in hun omgeving en zijn vaak te vinden in de schaduw van de bomen. Met hun scherpe klauwen en doordringende ogen zijn ze indrukwekkende verschijningen in de weelderige bossen van het eiland.

Conclusie

Guadeloupe biedt een overvloed aan wilde dieren die zowel op het land als in de zee te vinden zijn. Of je nu een vogelliefhebber bent, van snorkelen houdt of gewoon de prachtige natuur wilt ontdekken, dit eiland heeft voor elk wat wils. Een bezoek aan Guadeloupe is een unieke kans om enkele van ‘s werelds meest fascinerende dieren in hun natuurlijke habitat te zien.

Interessant....