Guadeloupe

Guadeloupe’s verborgen natuurwonderen

guadeloupe

Guadeloupe’s verborgen natuurwonderen

Guadeloupe, een overzees departement van Frankrijk gelegen in de Caribische Zee, staat bekend om zijn prachtige stranden en weelderige landschappen. Maar naast de populaire toeristische attracties herbergt dit paradijselijke eiland ook een aantal verborgen natuurwonderen die het ontdekken meer dan waard zijn. Van adembenemende watervallen tot mysterieuze grotten, Guadeloupe heeft voor natuurliefhebbers een scala aan verborgen juweeltjes te bieden.

Waterval van Carbet

De Waterval van Carbet is een serie van drie watervallen in het hart van het regenwoud van Basse-Terre. De hoogste waterval, ook wel bekend als de ‘Chute du Carbet’, is met een hoogte van 115 meter de hoogste waterval van de Franse Antillen. Een wandeling door het weelderige regenwoud brengt je naar deze indrukwekkende waterval, waar je kunt genieten van een verfrissende duik in het koele water.

La Soufrière

La Soufrière is een actieve vulkaan die het zuidelijke deel van Basse-Terre domineert. Deze iconische bergtop biedt avontuurlijke wandelaars de mogelijkheid om een tocht te maken naar de top, waar ze beloond worden met een spectaculair uitzicht over het eiland en de omliggende Caribische Zee. De wandeltocht naar de top van La Soufrière voert je langs wilde orchideeën, prachtige watervallen en unieke vulkanische landschappen.

Grot van de Duivel

De Grot van de Duivel, ook wel bekend als de Grot van de Aartsengel Michael, is een mysterieuze grot aan de kust van Basse-Terre. Deze ondergrondse grot is rijk aan stalactieten en stalagmieten, en wordt verlicht door het blauwe schijnsel van de oceaan. Een bezoek aan deze fascinerende grot biedt een unieke kans om de verborgen schoonheid van Guadeloupe te ervaren.

Jardin Botanique de Deshaies

Het Jardin Botanique de Deshaies is een weelderige botanische tuin gelegen in de gemeente Deshaies. Deze prachtige tuin herbergt een ongelooflijke verscheidenheid aan tropische planten, bloemen en bomen, en biedt bezoekers de mogelijkheid om te wandelen door een betoverend landschap van exotische flora. Met een uitgestrektheid van 7 hectare is deze botanische tuin een oase van rust en schoonheid.

Guadeloupe biedt een schat aan verborgen natuurwonderen die wachten om ontdekt te worden. Of je nu een avontuurlijke wandelaar, een natuurliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring, dit eiland heeft voor ieder wat wils. Verlaat de gebaande paden en verken de verborgen juweeltjes van Guadeloupe voor een onvergetelijke ontmoeting met de natuur.

Interessant....