Guadeloupe

De beste snorkelplekken van Guadeloupe

guadeloupe

De beste snorkelplekken van Guadeloupe

Guadeloupe, een prachtige archipel in het Caribisch gebied, staat bekend om zijn adembenemende stranden en kristalheldere wateren. Maar wist je dat Guadeloupe ook een paradijs is voor snorkelliefhebbers? Van kleurrijke koraaltuinen tot fascinerende zeedieren, er is hier voor ieder wat wils. Hier zijn enkele van de beste snorkelplekken die je niet mag missen tijdens een bezoek aan Guadeloupe.

Pigeon Island

Pigeon Island, ook bekend als Île aux Pigeons, is een van de meest populaire snorkelbestemmingen in Guadeloupe. Gelegen in het beschermde zeereservaat van Cousteau, biedt deze plek een overvloed aan zeeleven en prachtige koraalriffen. Duikers kunnen hier genieten van de diverse flora en fauna, waaronder papegaaivissen, schildpadden en barracuda’s. Met helder zicht en kalme wateren is Pigeon Island een must-visit voor snorkelaars van alle niveaus.

Plage de Malendure

Plage de Malendure, gelegen aan de westkust van Basse-Terre, is een andere toplocatie voor snorkelliefhebbers. Het zwarte zandstrand en de ondiepe wateren maken het een ideale plek om de onderwaterwereld te verkennen. Hier kun je prachtige koralen, sponzen, en een verscheidenheid aan vissen bewonderen. Bovendien is dit gebied ook populair voor het spotten van schildpadden, die vaak te zien zijn tijdens het snorkelen.

Îlet Pigeon

Îlet Pigeon, ook wel bekend als het kleine broertje van Pigeon Island, is een andere niet te missen snorkelplek in Guadeloupe. Met zijn ondiepe baaien en kalme wateren is het de perfecte locatie voor beginnende snorkelaars. Hier kun je genieten van prachtige koraaltuinen en een verscheidenheid aan tropische vissen. Het is ook een populaire plek voor georganiseerde snorkeltochten en bootexcursies.

Anse Dupuy

Anse Dupuy, gelegen in het zuiden van Basse-Terre, staat bekend om zijn kristalheldere wateren en overvloed aan zeeleven. Het rif dat zich uitstrekt langs de kust biedt een spectaculair uitzicht op kleurrijke koralen, sponzen en een verscheidenheid aan vissen. Bovendien is dit gebied ook populair voor het spotten van steenvissen en kreeften, waardoor het een unieke snorkelervaring biedt.

Kortom, Guadeloupe herbergt enkele van de beste snorkelplekken in het Caribisch gebied. Of je nu een ervaren snorkelaar bent of net begint, er is voor elk wat wils in de prachtige wateren van Guadeloupe. Pak je snorkeluitrusting in en ontdek de verbazingwekkende onderwaterwereld van dit tropische paradijs.

Interessant....