Guadeloupe

Betoverende dorpen op Guadeloupe vol lokale gastronomie

guadeloupe

Betoverende dorpen op Guadeloupe vol lokale gastronomie

Zoek je een unieke bestemming voor je volgende vakantie? Denk dan eens aan Guadeloupe, een prachtig eiland in de Caribische Zee. Dit Franse overzeese departement staat bekend om zijn betoverende dorpen vol lokale gastronomie. In dit artikel nemen we je mee op een culinaire reis door enkele van de meest charmante dorpen op Guadeloupe.

Sainte-Anne

Een van de meest pittoreske dorpen op Guadeloupe is Sainte-Anne. Dit dorp staat bekend om zijn prachtige witte stranden en turquoise water, maar ook om zijn culinaire scene. Hier vind je talloze lokale eettentjes waar je kunt genieten van heerlijke Creoolse gerechten. Proef zeker de accras, gefrituurde deegballetjes gemaakt van vis of garnalen, en geniet van een verfrissende Ti’punch, een traditionele lokale cocktail.

Deshaies

Deshaies is een charmant vissersdorp aan de noordwestkust van Guadeloupe. Naast de adembenemende natuur vind je hier ook een aantal uitstekende restaurants waar je kunt genieten van verse zeevruchten. Probeer zeker de gegrilde kreeft of de vis in kokossaus voor een onvergetelijke smaakervaring.

Pointe-à-Pitre

Pointe-à-Pitre is de grootste stad van Guadeloupe en heeft een bruisende markt vol lokale lekkernijen. Hier vind je een overvloed aan exotisch fruit, kruiden en specerijen. Daarnaast zijn er talloze kraampjes waar je kunt genieten van Creoolse gerechten zoals Colombo, een pittig stoofpotje met vlees en groenten, en bokits, een lokaal broodje gevuld met vlees, kaas en groenten.

Saint-François

Last but not least is Saint-François, een idyllisch dorp aan de oostkust van Guadeloupe. Hier vind je niet alleen prachtige stranden, maar ook een levendige lokale gastronomie scene. Proef de lokale specialiteit, boudin, een hartige worst gemaakt van varkensvlees en kruiden, en sluit af met een glaasje lokale rum.

Guadeloupe is dus niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers, maar ook voor fijnproevers. Ontdek de betoverende dorpen vol lokale gastronomie en laat je smaakpapillen verwennen door de heerlijke Creoolse gerechten. Bon appétit!

Interessant....