Anguilla

Anguilla: een paradijs voor duikers

Anguilla

Anguilla: een paradijs voor duikers

Anguilla is een klein paradijselijk eiland in de Caribische Zee dat bekend staat als een waar duikersparadijs. Met zijn glinsterende turquoise wateren, witte zandstranden en een overvloed aan spectaculaire duiklocaties, trekt dit eiland duikliefhebbers van over de hele wereld aan. Duiken in Anguilla is een onvergetelijke ervaring, gevuld met prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen en fascinerende mariene flora en fauna.

Een van de meest populaire duiklocaties in Anguilla is Shoal Bay East. Deze locatie biedt helder water en een verscheidenheid aan onderwaterlandschappen. Duikers kunnen hier de prachtige koraalriffen verkennen en worden omringd door scholen tropische vissen. Het ongerepte scheepswrak van de M/V Commerce is ook een hoogtepunt voor duikers. Dit schip zonk in 1976 en ligt nu op ongeveer 30 meter diepte. Het wrak is bedekt met zacht koraal en is de thuisbasis geworden van vele zeedieren, waaronder schildpadden en roggen.

Een andere populaire duiklocatie in Anguilla is The Chimney. Dit is een unieke duikspot met een rotsformatie die lijkt op een schoorsteen. Duikers kunnen door de rots “klimmen” en genieten van het uitzicht op prachtig koraal en diverse vissoorten. Het water rondom The Chimney is kristalhelder en de onderwaterwereld is adembenemend mooi.

Voor de avontuurlijke duikers is er ook Little Bay, een duiklocatie die alleen bereikbaar is per boot. Duikers kunnen hier genieten van een rustige duikervaring, weg van de drukte. De onderwaterwereld van Little Bay is divers en kleurrijk, met prachtige koraalformaties en een overvloed aan zeedieren.

Anguilla heeft ook diverse duikscholen waar beginners hun duikvaardigheden kunnen ontwikkelen en ervaren duikers hun vaardigheden kunnen verbeteren. Deze duikscholen bieden lessen en begeleide duiktochten, zodat duikers het beste uit hun duikervaring kunnen halen.

Na een dag vol avontuur onder water kunnen duikers ontspannen op de pittoreske stranden van Anguilla. Met zijn laid-back sfeer, luxe resorts en heerlijke restaurants is het eiland de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een prachtige zonsondergang.

Al met al is Anguilla een paradijs voor duikers, waar de prachtige onderwaterwereld wacht om ontdekt te worden. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, Anguilla biedt een onvergetelijke duikervaring voor iedereen. Dus haal je duikuitrusting tevoorschijn en verken de wonderen van de Caribische zee in dit adembenemende eiland.

Interessant....